diokulum

2017 YILINDA BURSA'DA BULUŞTUK...

Diyarbakır Erkek İlk Öğretmen Okulu mezunları olarak, 19-20-21 Mayıs 2017 günlerinde

26. buluşmamızı gerçekleştirmek üzere, uzun yıllar Osman Devletine başkentlik yapan Bursa'nın Kervansaray Otelinde bir araya geldik. 

Hepimizin bildiği gibi Diyarbakır Erkek İlk Öğretmen Okulundan mezun olduktan sonra, öğretmen olarak tüm Türkiye'ye dağıldık.

Yaşlarımız kırka dayayınca okuldaki günleri ve arkadaşlarımıza arar olduk. Bu arayış insanların yaşı ilerledikçe geçmişe özlem duymasından kaynaklanıyor. Hasret duyguları bizleri sarınca, 1991 yılından itibaren Diyarbakır Erkek İlk Öğretmen Okulunda birlikte okuduğumuz arkadaşlarımızı her yıl değişik bir ilde bir araya getirmeye çalıştık. Bu buluşmalarda birbirimize duyduğumuz arkadaşlığın, dostluğun, sevginin, saygının ve hasretinin hiç bitmediğini gördük.

Okuduğumuz dönemlerin farklılığı ya da yılların darbeleri ile simalarımız değişmiş olması birbirimizi tanımada zorluk çıkarsa da aynı okulda okumanın ve aynı okuldan mezun olmanın ortak paydası ile birbirimize sarıldık, duygulu anlar yaşadık acı tatlı anılar paylaştık.

Yarım asrı yakın bir zaman sonra, Batman’dan Edirne’den, Samsun’dan, Mersin’den, Aydın’dan, Adana’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan, Kütahya’dan, Malatya’dan, Diyarbakır’dan kalkmış Bursa’ya gelmiştik. Bu şekilde bir araya gelmek kolay olmasa gerek. Gelmek isteyip de mazereti nedeniyle gelemeyen çok arkadaşlarımız oldu. Onlar da bizleri arayarak katılamamanın üzüntüsünü belirtirken sevgilerini ve saygılarını ilettiler.

Bu buluşmalara katılan öğretmenlerimizi de aramızda görünce sevincimizin daha da artığını gördük. Bu yıl da bizi yalnız bırakmayan Psikoloji Öğretmenimiz Turgut Yaşasın’a, Edebiyat Öğretmenimiz Ayten Ülgül Özbaltacı’ya, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Aydın Ülgül’e ve  Biyoloji Öğretmenimiz Sait Dinçtürk’e şükranlarımızı sunuyoruz.

Bursa buluşmasına arkadaşlarımızdan Mukaddes Köseoğlu, Sıtkı Yılmaz ve eşi, Ramazan Emre, Vildan Ahıshalı,Yusuf Savaş, Seyfettin Tekçe, Seher İlhan Yıldız, Kiymet Tantekin, Nesrin Uğurlu, Nuri Yıldız, Şirin Künteş, Gönül Dil İnal, Hidayet Gerçeker, Haci Andiç, Fahriye Mungan Yüzçelik, Ömer Tuncay ve eşi, Sevim Mutlu Korkmaz ve eşi, Nihat Zaloğlu ve eşi Selma Zaloğlu, İsmail Eryılmaz ve eşi,  Mustafa Acar ve eşi, Zeki Duman ve eşi, Hüseyin Gedik ve eşi, Hasan Kutlu ve eşi Gönül Kutlu, Şahin Bilek ve eşi, Atilla Can ve eşi, Ahmet Yılmazer ve eşi, İbrahim Halil Kılınç ve eşi, Latif Yıldız ve eşi, Birgül Bacalan ve eşi, Naim Öztürk  ve eşi, Hüsamettin Bayındır ve eşi, Tahir Aydın ve eşi, İsmail Demir ve eşi, Zeki Yılmaz ve eşi,  Ali İhsan Cırık ve eşi, Engin Güler ve eşi, Tahsin Elgün ve eşi, Erol Özkan ve eşi,Enver Satılma ve eşi, Hanifi Adıgüzel ve eşi, Meral Çoban ve Eşi Erkan Çoban, Fatma Arıkan, Nurten Akıncı, Necla Çakmak Siverek, Mustafa Arslan, Ebubekir Arslan, Ebubekir Aküzüm, Şahin Kemaloğlu, Şükrü Barsan, Muhittin Atasoy,  Niyazi Taştan, Nadire Aksel, Sevim Dülger, Necla Bilgin Akyürek, Ayşe Ayhan Cankat, Seyhan Dilek, Sonay Altuğ, Nevin Bayraktar, Sabiha Avcı, Nilgün Nas, Mehtap Ülgen, İzzet Cartı, Süreyya Kontaz, Süheyla Kontaz, Ali Akalp, Berkan Söylemez Taşkın, Fahrettin Şen, Mustafa Fener, Sezai Savaș, İsrafil Gülsün, Uğur Yıldız, Dündar Eti, Şehmuz Kaçan, Davut Kolman, Zülküf Bayrak, Behzat Karabulut, Salih Ekinci, katıldılar.

 

Buluşmanın ilk gününde konakladığımız otelde toplu halde resimler çektirdikten sonra birlikte akşam yemeği yedik. Yusuf Savaş arkadaşımız tarafından hazırlanan ve okulumuzda görev yapmış bazı öğretmenlerimizin yine okulumuzla ilgili anılarını bulunduran kitapçığını arkadaşlarımıza dağıttık. Bu vesile ile Yusuf Savaş arkadaşımıza teşekkür ederiz. Yemekte konuşmalardan sonra müzik eşliğinde oyunlar oynandı. Gecenin geç vaktine kadar koyu sohbetlere devam ettik.

İkinci günü Bursa Büyük Şehir Belediyesinin ücretsiz tahsis ettiği otobüslerle Şehir içinde Tophane, Yeşil Türbe ve Yeşil cami gezildikten sonra Deniz sahilindeki şirin ilçe Mudanya’ya gittik. Orada Öğle yemeğini 'Köfteci Yusuf'da yedikten sonra, Kurtuluş savaşının sonunda 3 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Mudanya ateşkes antlaşmasının yapıldığı köşkü gezdik.  Mudanya gezisinden sonra otelimize döndük.

Akşam yemeğin yine birlikte otelde yedik. Yine müzik eşliğinde oyunlar oynandık. Hasan Kutlu arkadaşımızın sanat müziği ziyafetini beğeni ile dinlendik. Gelecek yılın buluşmasının nerede yapılacağını konuştuk.

Buluşmanın üçüncü günü ise yine Bursa Büyük Şehir Belediyesinin bizler tahsis ettiği otobüslerle “Uludağ Gezisi” düzenlendik. Tarihi çınar ağacında resimler çektirdik. Hava yağışlı olduğu için ayrılacak arkadaşları düşünerek erken otele döndük.

Otele döndükten sonra ayakta da olsa oturarak da olsa dostça ve arkadaşça sohbetlerimize devam ettik. Her zaman olduğu bu buluşmaların en zor tarafı arkadaşlardan ayrılmaktır. Ayrılan arkadaşlarla gelecek yıl başka bir yerde buluşmayı ümit ederek vedalaştık…

 

Bu buluşmamızın  organizasyon komitesinde yer alan ve gösterdiği gayret ve katkılarından dolayı buluşmaya katılanların övgüsünü kazanan, aynı zamanda Türkiye Tüketiciler Federasyonu Başkanlığını yapmış ve halen Bursa Tüketiciler Derneği Başkanlığını yürüten 1969 yılı mezunu Sıtkı Yılmaz'a ve bu buluşmada yaptığımız gezilerde bizlere iki gün iki otobüs tahsis eden Bursa Büyük Şehir Belediyesi yetkililerine de şükranlarımızı sunarız.

Yorumlar   

#3 Mahmut Güven 26-05-2017 07:59
Rahatsızlığım nedeniyle katılamadım. İnşaallah seneye buluşuruz
Alıntı | Yöneticiye raporla
#2 Mahmut Güven 26-05-2017 07:49
Rahatsızlığım nedeniyle katılamadım. Seneye inşaallah buluşuruz
Alıntı | Yöneticiye raporla
#1 Niyazi Taşatan 24-05-2017 21:29
Diyarbakır Erkek İlköğretmen Okulu mezunlarının bu yılki 26. buluşmamız 19.mayıs.2017 tarihinde Bursa da gerçekleşti.Muc ize ve mutluluklarla dolu dolu okul yıllarını anarak geçirdiğimiz bu güzel buluşma ilerlemiş yaşlarımıza rağmen ömrümüze ömür katmaktadır.Bu yılki buluşmada tam 50 yıl sonra ilk kez gördüğüm sınıf arkadaşım Sabiha Avcı da ayriyeten benim için bir sürpriz olarak anılarıma katılmıştır.Bu nedenle bu güzel duyguları bize yaşatmakta emeği geçen ,büyük bir özveri ile çalışan değerli arkadaşlarım,Ra mazan Emre ,Mukaddes Köseoğlu ve Bursa da organizatörlüğü yapan sayın Sıtkı beyede sonsuz teşekkürlerimi bildiririm.Sağo lsunlar,var olsunlar.Buluşm a süresince bizimde bilmeden yapmış olduğumuz hatalarımız varsa kendi adıma özür dilerim.Saygıla rımla...
Alıntı | Yöneticiye raporla

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile