diokulum

2016 YILINDA MUĞLA’DA BULUŞTUK...

2015 yılı Denizli Buluşmasında, 2016 yılında Van’da buluşmaya karar vermiştik. Ülkemizde kısa bir süre de olsa yaşanan barış umudu, seçim sonuçlarına endekslenerek ne yazık ki, ortadan kaldırıldı. Şahsi hesaplar ülke menfaatinin önüne geçti. Birden Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimiz kirli bir savaşın içinde buldu kendini. Bu kirli savaşta binlerce vatandaşımızı kaybettik. Onlarca şehir, mahalle ve köylerin yakılıp yıkıldığını televizyonlardan izledik. Van’da buluşma umudumuz kirli savaşın kurbanı olmuştu. Bu nedenle buluşma yerini değiştirerek Muğla ilinde buluşmaya karar verdik.

Muğla ilinde bulunan Abdulkadir Bozacı arkadaşımızın desteği ile duyurumuzu yaptık. Muğla’da buluşma değişikliğini sizler de olumlu karşılamış olacaksınız ki, yoğun katılım talebine şahit olduk. 120 kişiye yakın arkadaşımızın katılım talebi oldu. Ölüm, hastalık, düğün ve benzeri mazeretler sebebiyle 22 kişiye yakın arkadaşımız bu buluşmaya katılmayı çok istemelerine rağmen katılamadılar. Mazeretleri nedeniyle buluşmaya katılamayan bu arkadaşlarımız bizleri arayarak dostluk ve arkadaşlık selam ve sevgilerini; buluşmaya katılamamanın üzüntüsünü bildirdiler.

Bu yılki buluşmaya öğretmenlerimizden de katılımın çok olması ayrıca bizleri sevindirdi.

Yine, 1964 ve 1965 mezunu arkadaşlarımızın da bu yıl fazla sayıda katılmaları bizleri heyecanlandırdı.

Buluşmaya öğretmenlerimizden Erdoğan Toker ve eşi, Sabri Dost ve eşi, Turgut Yaşasın ve eşi, Arif Pınar ve eşi, Cengiz Aydın ve eşi ile Sait Dinçtürk ve eşi katılmışlardır.

Buluşmaya katılan arkadaşlar ise şunlardır: Mukaddes Köseoğlu, Abdulkadir Bozacı ve eşi, Hasan Kutlu ve eşi Gönül Kutlu(Gülşeni), Ahmet Yılmazer ve eşi, Cihangir Torol ve eşi, Nurettin Karahan ve eşi, Fahrettin Şen ve eşi, Zeki Yılmaz ve eşi, Erkan Çoban ve eşi Meral Çoban, Hayrettin Diriarın ve eşi, Ramazan Emre, Nuri Yıldız, Mahmut Güven, Mehtap Ülgen, Sezai Savaş, Remziye Eser Yardımcıoğlu, Kadriye Yılmaz, Nilgün Nas, Nesime Sertaç Cullu, Sabahat Taşdemir, Kiymet Tantekin, Nesrin Uğurlu, Azize Pınar, Fatma Arıkan, Necla Siverek, Seher İlhan Yıldız, Sevim Mutlu Korkmaz, Nermin Tahtakaya, Şahin Kemaloğlu, Ebubekir Aküzüm, Şükrü Barsan, Muhittin Atasoy, İsmail Eryılmaz, M. Nedim Işık, Latif Yıldız, Hidayet Ulugerçek, Halil İbrahim Kılınç ve eşi, Fahrettin Kaya ve eşi, Ömer Tuncay, Niyazi Taştan, İrfan Akbal, Fevzi Kaplan, Ayla Haşhaş ve eşi, Atilla Can ve eşi, Şahin Bilek ve eşi, Nihat Zaloğlu ve eşi Selma Zaloğlu, Mahmut Akın ve eşi, Ahmet Yalaz, Mustafa Arslan, Ali Akalp, Seyfettin Tekçe, Yusuf Savaş, Yılmaz Özer, Mustafa Acar, Zeki Duman, Hüseyin Gedik, Ali İhsan Cırık, Metin Özmen, Yusuf yılmazer ve eşi.

 

 

 

Buluşmanın ilk gününde Muğla öğretmenevi önünde toplu resim çektikten sonra yemeğe geçildi. Yemek yendikten sonra bütün öğretmenlerimiz söz alarak duygu düşüncelerini bizlerle paylaştılar. Duygu ve düşüncelerini ve okul anılarını paylaşan arkadaşlarımız oldu. 1991 yılından beri 25 yıldır bu buluşmaları organize eden Ramazan Emre ve Mukaddes Köseoğlu arkadaşlarımız ile arkadaşların resimlerinin ve özgeçmişlerinin bulunduğu kitapçığı  özenle ve titiz bir şekilde hazırlayan ve arkadaşlara dağıtan Yusuf Savaş arkadaşımıza 1964 mezunu Mustafa Acar tarafından çiçekler verildi. Ardından Hasan Kutlu, Ahmet Yalaz, Yılmaz Özer ve oğlu Mutlu Özer, Atılla Can ve Şahin Bilek arkadaşlarımızın müzik ziyafetleri verdiler.

Buluşmanın İkinci günü Fethiye tarafına gezi düzenledik. Ölü deniz ve Kayaköy'ü gezdik. Fethiye’de Otelcilik Uygulama Otelinde öğlen yemeği yedik. Muğla dönüşünde Köyceğiz sahilinde çaylar içtik. Daha sonra akşamüzeri Muğla Öğretmenevi’ne dönerek gezimizi tamamladık.

Buluşmanın üçüncü gününde, ikinci gezimizi Milas-Bodrum tarafına yaptık. Sırasıyla Belen köyüne, Güzel Köye uğradıktan sonra Milas’a geçtik. Milas’ta öğle yemeği yedikten sonra Gündoğdu, Yalikavak ve Bodrum’a vardık. Bodrumda bir saatlik gezintiden sonra Muğla’ya akşam üzeri döndük. O gece gelecek sene buluşma yerinin belirlenmesi konusunu konuştuk, nihayetinde gelecek yıl buluşma yerinin belirlenmesi hususunu tertip komitesinin yetkisine verilmesini kararlaştırdık.

 

Ertesi gün artık ayrılık vakti gelmişti.

Gelecek sene buluşma ümidiyle birbirimize veda ettik… Buluşma gününe katılarak bizleri yalnız bırakmayan başta öğretmenlerimize ve katılan tüm arkadaşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bu arada organizasyonda emeği geçen ve bizi hiç yalnız bırakmayan Abdulkadir Bozacı arkadaşımıza da ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

 

Yorumlar   

#2 Super User 05-06-2016 11:59
Biz de teşekkür ederiz Niyazi bey... Sizler bu buluşmalara katılarak bizlere bu mutluluğu yaşatıyorsunuz. Selamlar...
Alıntı | Yöneticiye raporla
#1 Niyazi Taşatan 02-06-2016 22:11
Diyarbakır Erkek İlköğretmen Okulu mezunlarının 2016 Muğla buluşmasını büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde tamamlamış bulunduk. Bu güzel mutluluğu anlatmak değil yaşamak lazım. Bizlerde yaşadık.Bu güzel buluşmayı bizlere tertipleyen ve yaşatan ,Sayın Ramazan Emre 'ye, Sayın Mukaddes Köseoğlu' na ve Sayın Abdulkadir Bozacı 'ya emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi bildiririm.
Alıntı | Yöneticiye raporla

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile