diokulum

Unutamadıklarımız

 

Her insanın hayatında unutamadığı öğretmenleri vardır.

İlk öğretmenler anne ve baba olmasına karşın, çoğu kere okuldaki öğretmenler insan hayatında anne ve babalardan daha etkili olurlar. Diyarbakır İlk Öğretmen Okulundan 1963-69 yılları arasında mezun olanların üzerinde unutulmayan iz bırakan öğretmenlerden birisi de Erdoğan Toker'dir. Geçen hafta İstanbul'da Erdoğan Toker öğretmenimizle bir araya gelen 1968-69 dönemi mezunu Şemsettin Orhan arkadaşımız, bu buluşma vesilesi ile duygu ve düşüncelerini sitemizde yayınlamak üzere bizlere gönderdi. Sizleri Şemsettin Orhan arkadaşımızın yazısı ile başbaşa bırakırken değerli öğretmenimize de sağlıklı uzun ömür diliyoruz.

ERDOĞAN TOKER

O, Köy Enstitülü bir öğretmen,

Örnek bir aydın,

O, bir rehber,

O, doğrulardan sapmayan ödünsüz bir insan,

Bir mum misali çevresini aydınlatan bir ışık,

İnsan sevgisi ile donanmış bir hümanist,

O, nazarımızda bir fenomen,

Ve de ideal bir baba…

O, bizim öğretmenimiz… O, ismi hiç unutulmayan sevgili hocamız, bilge insan Sayın Erdoğan TOKER…

Bugün ellerinden öpebilme şansını bulduğum Koca Çınar…

Selam olsun sana sevgili Hocam…


43 yıl aradan sonra İstanbul’un Boğaz’a bakan Nakkaştepe sırtlarında bu güzel insanla karşılıklı oturup sohbet etme şansını bulduğum bugün, kendimi gerçekten çok mutlu ve de şanslı görüyorum. Sevgili TOKER’den Diyarbakır İlköğretmen Okulu anılarını dinlemenin doyumsuz tadına varmak, gerçekten benim için büyük bir şans oldu bugün.


Hele hele örnek bir evlat olarak yetiştirdiği biricik oğlu Doç. Dr. M. Emin TOKER’in kendisine karşı beslediği o engin saygı ve derin sevgiye tanıklık etmek kendisine karşı beslediğimiz saygının ne denli yerinde olduğuna bir kez daha inandım. Kartal Acıbadem Hastahanesi’nde kalp nakli ameliyatlarını büyük bir başarı ile gerçekleştiren sevgili doktorumuzun babasına karşı beslediği o büyük sevgiyi gözlerinden gıpta ile okumanın verdiği hazzı belirtmesem haksızlık olur diye düşünüyorum.

Evet sevgili arkadaşlar, bugün okul anılarımı sayın Erdoğan TOKER öğretmenim ile birlikte doyasıya yaşamış olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedim. Darısı sizlerin de başına…

Sizleri de çok ama çok seviyor ve özlüyorum.

İyi ki varsınız. Şemsettin ORHAN Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile